מה בין התייעלות לחופש כלכלי? כל מה שאתם צריכים לדעת
חופש כלכלי הפך למושג פופולארי שאנחנו שומעים לא מעט בשנים האחרונות, אבל מהו בעצם חופש כלכלי ואיך גם אתם תוכלו להשיג חופש כלכלי על ידי התייעלות?
התייעלות כלכלית מתחילה בראש ובראשונה בניהול פיננסי נכון, בין אם מדובר בעסק או בחיים האישיים. כאשר מדובר בעצמאיים, לרווחיות בעסק יש חשיבות רבה מכיוון שישנה השפעה ישירה על כלכלת הבית כי היא תלויה בשכר החודשי שאתם לוקחים הביתה בכל חודש ובעל עסק שאינו מנהל עסק ריווחי לא יכול להרשות לעצמו הוצאות שיכבידו על תזרימי המזומנים בעסק.
בעיות פיננסיות מתחילות מחוסר רצון להתעסק בכל הקשור לנושאים הכספיים בגלל חוסר ידע בתחום הפיננסי, מה שמביא עסקים לחוסר שליטה בהוצאות אל מול ההכנסות.
ישנם שני היבטים שונים כאשר מדובר על חופש כלכלי
- מקסום הכסף הקיים
- חופש כלכלי – מוחלט
מקסום הכסף הקיים
הראשון הוא איך ניתן למקסם את הכסף שברשותנו, לתת לו לעבוד בשבילנו על מנת שנוכל לחיות חיים נטולי חובות ומינוסים ולהפחית את התלות שלנו בו.
למה אני מתכוון כשאני אומר "הכסף שברשותנו"? הכוונה היא להון שצברנו במהלך השנים – קרנות השתלמות, קופות גמל ופנסיה. יש לא מעט אפיקי השקעה, גם סולידיים, שיאפשרו לכם לקבל תשואות טובות על הכסף שלכם ולהכניס לכם לא מעט כסף לתזרים החודשי. זה לא חופש כלכלי מוחלט אבל הוא כן יפחית את הלחץ הנפשי סביב נושא הכסף, יעזור לכם להתנהל ללא צורך במינוס ויכול לשפר משמעותית את רמת חייכם.
חופש כלכלי
השני הוא חופש כלכלי מוחלט, כזה שאנחנו לא מחליפים את זמננו תמורת כסף או במילים אחרות, אנחנו לא תלויים בעבודה כזו או אחרת על מנת להתפרנס.
על מנת שתוכלו להגיע לחופש כלכלי מוחלט, אתם חייבים לשנות את הגישה שלכם כלפי כסף ולהבין שחופש כלכלי לא תלוי בהכנסות שלכם או במקום העבודה שלכם, הוא תלוי בדרך בה אתם מנהלים את הצד הפיננסי שלכם.
כאשר מרבית מבעלי העסקים הקטנים והבינוניים בישראל חיים על חשבון המינוס ומתגלגלים מחודש לחודש ומהלוואה אחת לשנייה, הסיכוי להגיע לחופש כלכלי הוא אפסי. עצמאות כלכלית מתחילה בניהול נכון של ההוצאות אל מול ההכנסות, אם ננהל נכון את הכספים ונתייעל אנחנו נוכל לסלול את הדרך לחופש כלכלי אמיתי. ולא, אתם לא חייבים להיות כלכלנים או יועצים פיננסיים כדי להתנהל נכון.
אבל, מה עושים כאשר אין כסף או הון שהצטבר?
ראשית כל זה חמור מאוד שלא הצלחתם לחסוך במהלך השנים ולמרות זאת, זה אף פעם לא מאוחר מדי אז מתחילים עם התייעלות כלכלית וזה אומר שתתחילו להוציא פחות ממה שאתם מרוויחים ואת ההפרש יש לתעל לאפיקי השקעה מניבים.
תבינו דבר נוסף, כל שקל שיושב לכם בבנק הולך ונשחק עם הזמן עקב האינפלציה ואת הכסף הזה אתם תוכלו למנף ולתת לו לעבוד בשבילכם עם אפקט הריבית דריבית שתגדיל משמעותית את ההשקעה הראשונית שלכם בהמלך השנים.
הציבו לעצמכם מטרה כלכלי, בין אם היא פיננסית (לדוגמא: הכנסה פסיבית של סכום חודשי מסוים) או אישית כמו לימודים, חופשה חלומית וכדומה.
אז, הבנו שעל מנת שנוכל להגיע לחופש כלכלי אנחנו חייבים להתחיל להתייעל ולתעל את הכספים להשקעות מניבות ופסיביות.