7 אסטרטגיות מובילות לשיפור הרווח בעסק

 

7 אסטרטגיות ממנצחות ומוכחות להתייעלות פיננסית לשיפור הרווח בעסק

ישנן מספר אסטרטגיות להפיכת העסק שלכם לרווחי יותר והן כוללות בין השאר בחינת דרכים להגדלת ההכנסות דרך מכירות, הפחתת העלויות השוטפות של העסק והתייעלות רוחבית כדי לראות היכן תוכלו לחסוך כסף.

 

להלן שבע אסטרטגיות יעילות ל: שיפור הרווחיות בעסק

 

  1. הסירו מוצרים ושירותים שאינם רווחיים

המוצרים או השירותים עם שולי הרווח הגולמי הגבוהים ביותר הם החשובים ביותר לעסק שלכם.

לאחר שזיהית את המוצרים או השירותים הרווחיים ביותר שלכם, עליך להתרכז באלה. יהיה עליך לקבוע אם יש להסיר את המוצרים או השירותים שאינם רווחיים לחלוטין או לבדוק אותם יותר לעומק והאם הם ניתנים לשיפור.

 

  1. מצאו לקוחות חדשים

לקוחות חדשים יכולים לסייע לצמיחת העסק שלכם. עם זאת, לפעמים זו יכולה להיות האסטרטגיה היקרה ביותר ליצור הכנסות נוספות. הסטטיסטיקות מראות שבממוצע זה עולה פי שמונה לרכוש לקוח חדש מאשר לשמור על לקוח קיים.

הדרך הפשוטה (והמשתלמת ביותר) להשיג לקוחות חדשים היא להציע תמריצים ללקוחות הנוכחיים שלכם ולהניע אותם ליזום הפניות עבורך בעזרת שיתופי פעולה כאלה ואחרים או בתמורה כספית עבור הפניית חברים ובני משפחה. צורת הפרסום היעילה והכדאית ביותר היא שיטת הפה לאוזן.

 

  1. שפרו את שיעור ההמרות שלכם

 יצירת לידים חדשים היא חלק חשוב ובלתי נפרד בצמיחה העסקית. אבל האם אתם יודעים כמה אחוזים מהלידים הללו הופכים בסופו של דבר ללקוח משלם? נהלו מעקב של כל ליד שנכנס, באיזה שלב בתהליך הם נמצאים וחשבו את אחוזי הסגירה מסך כל הלידים הנכנסים. הגדלת אחוז המרת הלידים ללקוחות בעסק שלכם היא אחת מהשיטות המהירות עם בעלי עלות מהנמוכות ביותר להגדלת הרווחיות בעסק שלכם.

 

  1. בחנו מחדש את מבנה התמחור הנוכחי של המוצרים או השירותים שלכם

העלאת מחירים יכולה להיות מהלך מפחיד ולמרות זאת , לכל עלייה קטנה במחירים שלכם ישנה השפעה ישירה, מידית ומשמעותית על הרווח הגולמי של העסק.

לכן, תמחור נכון של המוצרים והשירותים שלכם הינו צעד חשוב מאוד. עליכם לבדוק את עלות המוצרים שלכם בעסק באופן קבוע ולהתאים את המחירים בהתאם.

 

  1. צמצמו את המלאי המיותר בעסק

שליטה במלאי היא דרך טובה לייעל את העסק ולשפר את תזרים המזומנים.

עם פחות כסף ששוכב במלאי הנמכר באיטיות יהיו לכם פחות הפסדים הנגרמים עקב מלאי שפג תוקפו או שעבר זמנו (מוצרים עונתיים וכדומה). כמו כן, הזמנה של מלאי בתדירות גבוהה יותר מאפשרת לכם להשוות מחירים אל מול ספקים שונים ולנצל הנחות עונתיות או הנחות הניתנות בעבוק רכישה מרוכזת (במידת הצורך ועבור מוצרים הנמכרים בתדירות גבוהה).

 

  1. צמצמו את העלויות הישירות הכוללות בעסק

צמצום העלויות הישירות והעקיפות בעסק, ישפיעו באופן משמעותי על הרווחיות הכוללת שלכם.

אחת הדרכים להפחית את העלויות הישירות שלכם היא לנהל משא ומתן אל מול הספקים השונים על מחירים או הנחות טובות יותר על כל מה שאתה קונים וזאת בתנאי שהאיכות תהיה דומה למציאת המחירים החדשים. אל תתפשרו על איכות חומרי הגלם שלכם בגלל מחיר, הלקוחות ירגישו זאת ותהיה לכך השפעה מיידית על העסק.

דרך נוספת להפחית את העלויות הישירות שלכם היא ביטול רכישות מיותרות. בדיקה מעמיקה של העלויות הישירות שלכם תגלה לכם מהם המחלקות ומקומות בעסק בהם אתם מפריזים בהוצאות או משלמים יותר מדי.

 

  1. צמצמו את התקורות שלכם

עבור עסקים רבים, להוצאות תקורה יש דרך לגדול עם הזמן. סקירה קבועה של הוצאות התקורה שלכם היא דרך פשוטה ויעילה לשפר את הרווח הנקי שלכם. השוואת העסק שלכם לעסקים דומים בענף שלכם עשויה לעזור לכם לגלות תחומים בהם ניתן להשתפר.

 

אסטרטגיות מובילות ל שיפור הרווח בעסק – סיכום

אסטרטגיות אלה אולי נשמעות כמו צעדים פשוטים, אך התייעלות וניהול אפקטיבי ונכון פיננסי הם תחום קשה לניהול כאשר אין לכם את המידע הנכון והידע לבצע אותו.

ישנם לא מעט כלים שיאפשרו לכם לבצע ניהול נכון ויעיל של הכספים בעסק ובחיים האישיים ויאפשרו לכם לתעל את הרווחים הללו ליצירת הון ונכסים מניבים בדרך לחופש כלכלי.

בכל מקרה, במידה ואינכם בטוחים כיצד להתחיל ולשפר את הרווחיות בעסק, אני ממליץ לכם לפנות לאיש מקצוע בעל ניסיון שיוכל להדריך אתכם, למנוע מכם לבצע טעויות יקרות

ולקצר לכם את הדרך להצלחה עסקית ובניית חופש כלכלי.

 

באנר להשארת פרטי קשר


 

יגאל כהן הוא יועץ פיננסי המתמחה בהתייעלות עסקית ואישית, צבירת הון ונכסים מניבים להכנסה פסיבית בדרך לחופש כלכלי.
תוכלו לבקר אותנו בעמוד העסקי בפייסבוק בקישור הבא: יגאל כהן

לסרטונים קצרים עם טיפים מנצחים שיעזרו לכם להגדיל הכנסות ולקחת שליטה על כספיכם, כנסו לערוץ היוטיוב שלנו בקישור הבא: טיפים להתייעלות עסקית